Symfoniorkester

Toppensymfonikere

“Den lille perlen «Nimrod» fra Edward Elgars Enigmavariasjoner brukes gjerne når konger og presidenter skal føres til graven. Klangen i strykergruppa til Toppensymfonikerne stoppet tanken om at scenen i Kulturbadet var befolket med tenåringer og musikk- skoleelever. En fantastisk framføring.”
– skriver Helgelands Blads redaktør Morten Hofstad om Toppensymfonikernes konsert i Kulturbadet 9. juli 2016.

Siden Toppenkursets symfoniske satsning startet i 2006, har flere hundre musikere fra Nordland, Norge og utlandet deltatt og fått noe av sin første symfoniorkestertrening i Toppensymfonikerne. Flere av disse studerer nå ved høyskoler og konservatorier både i inn- og utland, og noen er også å se i profesjonelle ensembler rundt om. Instruksjon og musisering på høyeste nivå, men samtidig åpen for alle uten prøvespill eller bestemte opptakskrav har vist seg å være en suksessformell. Orkesteret flommer over av spilleglede og vilje, og mottar hvert år stående ovasjoner fra et godt vant publikum.

Under stødig ledelse av Nicholas Carthy, og med instruksjon fra våre mange dyktige lærere, vil orkesteret i år ta for seg et av romantikkens store orkesterverk, Dvoraks niende symfoni. Vi feirer også Finlands 100 år uavhengighet, ved å framføre Jean Sibelius’ Karelia-overtyre. Og som i alle år, vil en av landets største musikktalenter få muligheten til å være solist med orkesteret.

Dirigent: Nicholas Carthy
Solist: Prisvinner fra Ungdommens Musikkmesterskap
Program 2017:

Jean Sibelius: Karelia-overtyre

Alexander Glazunov: Fiolinkonsert solist: Kitiara Braune 1. prisvinner fra Ungdommens Musikkmesterskap

Antonin Dvorak: Symfoni nr. 9 «Den nye verdenen»