Musikksommer for unge

Musikksommer for Unge

Meld deg på til: musikksommer@toppenkurset.no

Musikksommer for Unge er et lavterskeltilbud finansiert av De Unges Orkesterforbund og Nordland Fylkeskommune, og drevet av Toppenkurset. Det er gratis og det krever ingen forkunnskaper å være med.

Kurset er et morsomt og gratis kulturtilbud for barn og unge, som liker å synge og spille, stå på scenen, gå på konserter, høre musikk, se på kunst, utforske nye instrumenter og ha det gøy sammen med andre unge.

Prosjektleder er Marit Thrana. Koordinatorer er Bodil Nystad og Boba Ponjavic. Ta kontakt gjennom musikksommer@toppenkurset.no.
Musikksommer for Unge foregår over to uker i sommerferien.

Den første uka skal deltakerne danne et kor, som skal være med på The Pink Floyd Projects konsert “The Wall” i Mosjøen Kulturhus 2. og 3. juli. Marit Thrana er instruktør.

Som deltaker er du med på øvinger og forberedelse i kulturhuset, der du møter fullt band, symfonisk orkester, dansere og sangere og blir kjent med alle sider av en stor, kunstnerisk produksjon.

I uke to av Musikksommer for Unge får du være med på konserter, workshops og kunstneriske opplevelser under Toppen Internasjonale Sommermusikkskole. Gjennom workshop sammen med Toppenkursets instruktører, konsertbesøk , teater og kunstutstillinger blir du som deltaker og publikum, kjent med mange ulike musikalske og kunstneriske sjangre, instrumenter og kulturarenaer. Du inviteres også til sosiale aktiviteter sammen med de andre deltakerne på sommermusikkskolen i løpet av uka.

AKTIVITETSPLAN (Foreløpig)

Del 1, uke 26:
Mandag 27. juni: Workshop i sang: ”The Wall” Tirsdag 28. juni: Workshop i sang: ”The Wall” Onsdag 29. juni: Workshop i sang: ”The Wall” Torsdag 30. juni: Forberedelse: ”The Wall” Fredag 1. juli: Forberedelse: ”The Wall” Lørdag 2. juli: ”The Wall” Konserter i Mosjøen kulturhus Søndag 3. juli: ”The Wall” Konserter i Mosjøen kulturhus

Del 2, uke 27:
Mandag 4. juli: Åpning av Toppen Internasjonale Sommermusikkskole: Konserter, middag/kveldsmat og sosiale aktiviteter på Toppen
Tirsdag 5. juli: Observere orkesterprøver, prøve instrumenter og være publikum på kammerkonsert. Kveldsmat og sosiale aktiviteter på Toppen.
Onsdag 6. juli: Orgeltesting og orgelkonsert i Dolstad kirke, kveldsmat og sosiale aktiviteter på Toppen.
Torsdag 7. juli: Workshop i folkemusikk, internasjonal folkemusikkaften og grilling på Bygdetunet, samt se på konsertforestillingen ”Digital Seter.”
Fredag 8. juli: Musikk og kunst i byen. Gå på ulike kunstutstillinger i byen, varm lunsj og lunsjkonsert på Kulturverkstedet.
Lørdag 9. juli: Være med som konsertverter og publikum under ”Symfonisk festaften” i Kulturbadet, Sandnessjøen.
Søndag 10. juli: Være med som konsertverter og publikum under ”Symfonisk festaften” i Mosjøen Kulturhus.