Aleksander kommer helt fra Vadsø for å delta

Til Toppenkurset kommer deltakere fra Nord-Amerika, Himalaya og hele Europa. Men en av de som har en nesten like lang reisevei er Aleksander Døvle fra Vadsø. Tre flyvninger trenger han for å komme seg til Mosjøen! Aleksander spiller klarinett, og 2016 blir hans tredje sommer på Toppen. Vi tok en prat med ham, for å høre hva hans erfaringer med kurset er, og hvorfor du burde melde deg på.

Dette blir ditt tredje år på Toppenkurset. Hva er det som får deg til å komme tilbake igjen og igjen?

– Som musiker har jeg en enorm glede av å møte likesinnede. Etter mine tidligere Toppenkurs har jeg stått igjen med mange nye flotte minner, nye venner, musikalske opplevelser og nye erfaringer. Alt dette er midt i blinken for meg, og jeg ser nå frem til et nytt flott kurs i år.

Hvordan oppdaget du Toppenkurset, og fikk lyst til å være med?

– Jeg ble tipset om Toppenkurset for to år siden av en trompetist i korpset hjemme i Vadsø. Jeg ble fortalt at det var et orkesterkurs på sommeren, og hun spurte om ikke vi skulle dra dit, da hennes eldre søster hadde vært med på dette kurset tidligere og snakket høyt om det. Vi bestemte oss begge to for å melde oss på Toppenkurset det året. Tanken på å få spille i et orkester var veldig fristende, da jeg på den tiden aldri hadde spilt i noe orkester. Toppenkursets symfoniorkester er enda det eneste symfoniorkesteret jeg har spilt i, da det er få muligheter til å spille i et i Finnmark.

Hva er ditt største Toppenminne de årene du har vært med?

– Blant mange store og fine minner fra de årene jeg har vært med, så er nok mitt første møte med symfoniorkesteret det aller største. Jeg husker klart følelsen av å sitte i orkesteret for første gang, og å oppleve alle spille i lag. Det var også den første gangen jeg fikk spilt med strykere, og jeg vil kanskje beskrive stemningen jeg opplevde som litt magisk.

Hva mener du at man opplever i løpet av ei uke på sommerkurs i Mosjøen?

– I løpet av ei uke på sommerkurs i Mosjøen opplever man veldig mye. Jeg har hatt det gøy under mine tidligere kurs, jeg har fått spilt musikk, og jeg har fått møte likesinnede. Ikke minst har jeg fått se og oppleve Mosjøen og områdene rundt. Opplevelsen beskriver jeg som topp. Det er flere kurs å velge mellom, men jeg kan musikalsk sett snakke mest for symfoniorkester-delen av Toppenkurset.

Allerede er det kommet mange påmeldinger. Hva vil du si til de som ennå ikke har meldt seg på?

– Jeg vil la dem vite at Toppenkurset er en fin måte å møte unge mennesker med samme interesse for musikk som de selv har, og det fra flere nasjoner. Mitt råd er å melde seg på, hvis man kunne tenke seg en uke fylt med musikk, hvor du kan bli kjent med andre som har samme interessen for det.

Rådet fra Aleksander er altså klart. Søknadsfristen er 1. april, og påmeldingsskjemaet finner dere her.

Legg inn en kommentar