Toppenkurset 2021

Vi ønsker velkommen til Toppenkurset 2021, mellom 4. og 11. juli, i Mosjøen, Nordland!

Hovedkurset varer fra søndag 4. juli til søndag 11. juli. Noen delkurs har annen start og varighet. Vi tar høyde for at vi både kan arrangere kurs med stor internasjonal deltakelse hvis koronapandemien avtar og bare for norske hvis reiserestriksjonene fortsetter. Uansett skal vi arrangere et flott sommerkurs slik vi har gjort i over 20 år.

Temaet for Festspillene Helgeland, som arrangeres i samarbeid med Toppenkurset, er «Tid» i 2021, og det åpner for mange spennende musikalske program. Dette året skal vi slutte å stille klokken til sommertid, men vi får håpe at det ikke betyr evig vintertid slik som Fimbulvinteren er beskrevet i den yngre Edda. I alle fall er dette inspirasjonen til bestillingsverket av Raymond Enoksen til åpningen av Festspillene hvor noen av de eldste deltakerne kan bli med.

For Toppensymfonikerne er det utrolig mye flott musikk å velge i som på en eller annen måte er relatert til dette temaet. Klokkesymfonien av Haydn er noe vi alle tenker på. Likeledes er den flotte 1. symfonien av Tsjaikovskij med undertittel «vinterdrømmer» aktuell. Den fantastiske Háry János suite av den ungarske komponisten Zoltán Kodály med musikklokkene i Wien er også noe som vi kanskje kan spille på Toppen.

For juniorene blir det som alltid mye artig musikk musikk på Toppenkurset og deltakerne skal opptre på Barnas Festspill flere ganger i løpet av uka. Det blir også tid til lek og moro og mulighet til å delta på mye annet spennende som skjer under Festspillene.

I 2021 skal vi legge opp til mye kammermusikk med ulike besetninger. Man kan melde seg på med etablerte ensembler og det blir satt sammen grupper på kurset. Det blir også flere spennende workshops i ulike musikkformer. Deltakerne har kommet med mange fine forslag til orkester- og kammermusikk som vi prøver å få til på kurset i 2021.

Følg med på våre nettsider for påmeldingsskjema og mer informasjon om kurset. Søknadsfristen er 1. april, men vi håper at mange melder seg på nå allerede eller tidlig på nyåret. Da blir det lettere for oss å arrangere et kjempeflott kurs. Velkommen til musikalsk høydetrening på Toppen!