Toppenkurset 2020

Det meste av planene for Toppenkurset 2020, som står å lese under, måtte skrinlegges på grunn av Covid-19. Det blir likevel et flott kurstilbud for de som har mulighet til å komme. Les mer om det på forsiden.

For 20. gang inviterer Toppenkurset barn og unge fra hele verden til musikalsk høydetrening i Mosjøen. Årets kurs varer fra 5. til 12. juli, men se hvert enkelt kurstilbud for nøyaktige kursdatoer.

Toppenkurset er del av Festspillene Helgeland, hvor den kunstneriske profilen for året er “Vårt hav”. Hovedverket for Toppensymfonikerne vil derfor være “La Mer” av Claude Debussy. Vi tar også del i den globale feiringen av 250-årsjubileet for Ludwig van Beethoven. Temaet “Vårt hav” vil prege flere av konsertene og repertoaret på årets Toppenkurs. Følg med for programoppdateringer utover vinteren og våren!

Som vanlig blir det mulig å melde seg på en rekke tilleggstilbud. Deltakerne tilbys å delta i kammerorkestre, kammermusikk, mesterklasser, teoriundervisning og direksjon. Vi viderefører dirigentklassen, hvor en utvalgt får mulighet til å dirigere flere av ensemblene på kurset, og grundig oppfølging av vår sjefsdirigent, Nicholas Carthy.

Deltakerne kan melde seg på enkelttimer med våre dyktige instruktører. For de yngste kombinerer vi orkesterspill, individuelle timer og teori med lek og moro. Vi oppfordrer foreldre til å være med som reiseledere. Det er mange spennende opplevelser for store og små under Festspillene Helgeland, så ta gjerne med hele familien. Vi lover en uke fylt med fine musikalske og sosiale opplevelser.

Sammen med Kirkemusikksenter i Nord tilbyr vi kurset “Orgel i samspill”, hvor unge organister får en enestående mulighet til å spille i kammerensembler eller være solist med kammerorkester. Individuell oppfølging av dyktige pedagoger, og mange muligheter til å vise seg fram på konserter.

For pianistene tilbys det både mesterklasser, samspill med både andre pianister og i kammergrupper og improvisasjon. Deltakerne får også anledning til å prøve kirkeorgel. Under kurset får deltakerne enkeltundervisning hver dag.