Toppenkurset 2022

Vi ønsker velkommen til Toppenkurset 2022, mellom 3. og 9. juli, i Mosjøen, Nordland!

Sommermusikkskolen er blant landets største, og man velge mellom symfoniorkester, ungdomsorkester, juniororkester, pianoklasse og orgelklasse. Som deltaker kan man fordype seg i både symfonisk musikk, kammermusikk, folkemusikk, samtidsmusikk og mye mer. Kurset er en del av Festspillene Helgeland, og hver dag kan man både høre på fantastiske konserter, og selv stå på scenen foran et lydhørt og interessert publikum. Sammen med over hundre andre deltakere, vil du få den ultimate musikalske høydetreningen på Toppenkurset i Mosjøen.

Hovedkurset varer fra søndag 3. juli til søndag 9. juli. Noen delkurs har annen start og varighet. Vi tar høyde for at vi både kan arrangere kurs med stor internasjonal deltakelse hvis koronapandemien avtar og bare for norske hvis reiserestriksjonene fortsetter. Uansett skal vi arrangere et flott sommerkurs slik vi har gjort i over 20 år.

Temaet for Festspillene Helgeland, som arrangeres i samarbeid med Toppenkurset, er «Bevegelse» i 2022, noe som vil by på spenstige konserter, forestillinger og kunstopplevelser. Deltakerne vil hver dag kunne dykke ned i alt av hva festspillene kan by på. Vi vil lansere programmet for de ulike kursene på Toppenkurset fortløpende.

For juniorene blir det som alltid mye artig musikk musikk på Toppenkurset og deltakerne skal opptre på Barnas Festspill flere ganger i løpet av uka. Det blir også tid til lek og moro og mulighet til å delta på mye annet spennende som skjer under Festspillene.

I 2022 skal vi legge opp til mye kammermusikk med ulike besetninger. Man kan melde seg på med etablerte ensembler og det blir satt sammen grupper på kurset. Det blir også flere spennende workshops i ulike musikkformer. Deltakerne har kommet med mange fine forslag til orkester- og kammermusikk som vi prøver å få til på kurset i 2022.

Følg med på våre nettsider for påmeldingsskjema og mer informasjon om kurset. Søknadsfristen er 1. april, men vi håper at mange melder seg på nå allerede eller tidlig på nyåret. Da blir det lettere for oss å arrangere et kjempeflott kurs. Velkommen til musikalsk høydetrening på Toppen!

Her finner du påmeldingsskjema.