Toppenkurset 2021

Vi ønsker velkommen til Toppenkurset 2021, mellom 4. og 11. juli, i Mosjøen, Nordland!

Hovedkurset varer fra søndag 4. juli til søndag 11. juli. Noen delkurs har annen start og varighet. Vi tar høyde for at vi både kan arrangere kurs med stor internasjonal deltakelse hvis koronapandemien avtar og bare for norske hvis reiserestriksjonene fortsetter. Uansett skal vi arrangere et flott sommerkurs slik vi har gjort i over 20 år.

Temaet for Festspillene Helgeland, som arrangeres i samarbeid med Toppenkurset, er «Tid» i 2021, og det åpner for mange spennende musikalske program. Dette året skal vi slutte å stille klokken til sommertid, men vi får håpe at det ikke betyr evig vintertid slik som Fimbulvinteren er beskrevet i den yngre Edda. I alle fall er dette inspirasjonen til bestillingsverket av Raymond Enoksen til åpningen av Festspillene hvor noen av de eldste deltakerne kan bli med.

For Toppensymfonikerne er det utrolig mye flott musikk å velge i som på en eller annen måte er relatert til dette temaet. Klokkesymfonien av Haydn er noe vi alle tenker på. Et av kammerorkestrene har den på repertoaret i år. Den flotte 8. symfonien av Dvorak og den berømte Moldau av landsmannen Smetana, som begge står på symfoniorkesteret program, kan med rette kalles tidløs musikk som aldri går av moten.

For juniorene blir det som alltid mye artig musikk musikk på Toppenkurset og deltakerne skal opptre på Barnas Festspill flere ganger i løpet av uka. Det blir også tid til lek og moro og mulighet til å delta på mye annet spennende som skjer under Festspillene.

I 2021 skal vi legge opp til mye kammermusikk med ulike besetninger. Man kan melde seg på med etablerte ensembler og det blir satt sammen grupper på kurset. Det blir også flere spennende workshops i ulike musikkformer. Deltakerne har kommet med mange fine forslag til orkester- og kammermusikk som vi prøver å få til på kurset i 2021.

Følg med på våre nettsider for påmeldingsskjema og mer informasjon om kurset. Søknadsfristen er 1. april, men vi håper at mange melder seg på nå allerede eller tidlig på nyåret. Da blir det lettere for oss å arrangere et kjempeflott kurs. Velkommen til musikalsk høydetrening på Toppen!