Engegårdkvartetten kommer

Toppenkurset er så heldige å i år ha med det fabelaktige og ettertraktede strykeensemblet Engegårdkvartetten! Engegårdkvartetten så dagens lys i Lofoten i 2006. Kammermusikk-ensemblet ble raskt et av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret, samtidig som de legger vekt på å markere sitt skandinaviske opphav. De har de siste årene gjort mange kritikerroste turnéer og innspillinger, blant annet med ny musikk av Maja Ratkje og Olav Anton Thommesen i kombinasjon med kvartettperler av gamle nordiske og klassiske mestere. Kvartetten er aktive med turnéer i hele Norge og rundt om i Europa, og nå kommer de til Mosjøen og Toppenkurset for å gi undervisning og inspirasjon til framvoksende kammerensembler.

Kvartetten består av Arvid Engegård (førstefiolin), Alex Robson (andrefiolin), Juliet Jopling (bratsj) og Jan Clemens Carlsen (cello). Vi gleder oss til å høre kvartetten under festivalen, og særlig til å ha dem som del av lærerstaben.
De vil undervise både i kammermusikk og gi enkeltundervisning og mesterklasser. Det oppfordres om å melde seg på som faste kammermusikkensembler, godt forberedt for å få mest mulig ut av undervisning med disse toppmusikerne.

espenmortensencolour-4788_web

Legg inn en kommentar