Festivalkonserter

Toppenkurset – International Summer Academy and Festival of Music er en av de sentrale sommerfestivalene for klassisk musikk i Nord-Norge. Toppenkurset fyller 19 år med et storslagent festivalprogram. Deltakerne og instruktørene fra inn- og utland framfører musikk i alle sjangre og tidsepoker, og gir publikum store musikalske opplevelser.

I 2019 samarbeider Toppenkurset med arrangementene Byfesten og Galleria Kunstfestival, og vil sammen arrangere festivalen „Festspillene Helgeland“, fra 29. juni til 7. juli. Følg med for oppdateringer!

“Arrangementene kan også vise til en utrolig kvalitet. Ingen nevnt, ingen glemt, heter det. Men vi vil likevel løfte fram Toppenkurset. Fra sin spede begynnelse er denne festivalen i ferd med å utvikle seg til et kvalitetsarrangement for klassisk musikk. For å utvikle konseptet er det brukt ufattelig mye tid og lagt ned et stort engasjement over mange år. Resultatet ser vi nå. Kvalitetskonsertene kommer som perler på en snor, gjennom hele uka. Her er det kort og godt bare å boltre seg i opplevelser.”
– Helgelendingen, lederartikkel, 5. juli 2017

Festivalprogram for 2019 er under utarbeidelse, og blir offentliggjort om ikke lenge.