Instruktører

Nicholas Carthy – Dirigent

Nicholas Carthy tilhører eliten blant Europas dirigenter og dirigerer jevnlig ved ledende orkestre og operahus. Han er dessuten i kraft av sin unike formidlingsevne en meget ettertraktet leder for ungdomsorkestre. Med Carthy som dirigent for Toppensymfonikere, har vår symfoniske satsing den best tenkelige oppfølging.

Johanna-Franziska Wika – Piano

Spesielt dyktig pianist og ettertraktet pedagog med utdanning fra Musikkhøgskolen i Leipzig og Liszt-akademiet i Budapest. Franziska har tidligere vært ansatt som landsdelsmusiker Nord-Norge og lektor ved Nordnorsk Musikkonservatorium. Hun er nå distriktsmusiker og klaverlærer i Vefsn kulturskole og musikklinjen ved Mosjøen videregående skole.

Sergej Osadchuk – Piano
Sergej er utdannet hos Pavel Messner ved Moskva Musikkonservatorium. Han har spilt med blant andre Moskva filharmoniske orkester, Moskva Radioorkester, Jonkjøping symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø symfoniorkester, Oslo Kamerata. Osadchuk gjør konserter og mesterklasser i Norge, Russland, Sverige, Finland, Tyskland, Italia og Storbritannia, og har medvirket på en rekke plateutgivelser. Han er professor ved musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø.

Liv Andrea Hauge – Piano
Liv Andrea Hauge studerer for tiden jazzpiano ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun spiller piano og skriver låter for flere band, blant annet Lady Bird Orchestra og Kongle Trio. På siden av studiene har hun denne våren vært ansatt som pianist på Oslo Nye Teater, og vært artist-in-residence på jazzfestivalen Elijazzen. Hun gleder seg veldig til å undervise i improvisasjon på Toppen Sommermusikkskole, og husker da hun selv var deltaker og uka på Toppen var årets høydepunkt.


Alex Robson – Fiolin

Har studert ved NTNU Musikkonservatoriet i Trondheim og Royal College of Music i London. Han har hatt en omfattende virksom som solist og kammermusiker, samt fremtredende posisjoner i flere orkestre, som Tronheimsolistene, Bergen Filharmoniske Orkester, Gøteborg Symfoniorkester og tidligere fast medlem i Engergårdskvartetten.

Siril Aufles Valberg – Piano

Siril er født og oppvokst i Mosjøen. Hun tok sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole med Jorunn Marie Brattli og mastergrad ved samme sted med Håvard Gimse og Jens Harald Bratlie som sine lærere. Hun er en svært aktiv solist og kammermusiker og spiller ofte konserter.

Tor Alvin Wika – Fiolin
Tor Alvin har sin utdannelse fra NTNU Institutt for musikk, Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hvor han studerte med prof. Marianne Thorsen, prof. Terje Moe Hansen og Julia Maira Kretz-Larsson. Tor Alvin har vært stipendiat i både Kungliga Operan i Stockholm og Sveriges Radios Symfoniorkester og spilt sammen med flere av Skandinavias fremste ensembler. Han har en aktiv kammermusikkarriere og er stadig på turné i Norge og i utlandet. Tor Alvin er ansatt som fagleder i UNOF Oslo, dirigent i Grefsen / Kjelsås Kammerorkester og fiolinlærer i MUNO.

Elisabeth Turmo – Fiolin

Elisabeth ble nylig uteksaminert med “Master in Performance” fra Royal College of Music i London. Hun har sitt bachelorstudie fra Baratt Due under professor Detlef Hahn og var som 12-åring en av de yngste som noen sinne ble tatt opp på talentprogrammet hos NTNU. Elisabeth har vunnet førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap og andrepris i Grand Virtuoso International Competition. Elisabeth studerte også hardingfele hos Arne Viken og har vært solist på scener som St. James’s Piccadilly, Regent Hall, Stormen Konserthus og Den Norske Opera & Ballett.

Ida Kristine Hansen – Fiolin

Ida er utdannet fiolinist og pedagog ved Norges Musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I tillegg har hun en videreutdanning innen Musikk og Helse fra Norges musikkhøgskole. Fra 2010 til 2015 var hun ansatt som fiolinist i Kristiansand symfoniorkester. Ida er svært aktiv som pedagog for barn og unge og jobber i tillegg som frilans musiker i ulike orkestre og ensembler.

Gunnhild Oddbjørnsdatter Nordahl – Bratsj

Gunnhild er født i Mo i Rana og har fullført utøvende bachelor og mastergrad fra Norges musikkhøgskole. Hun har vikariert i Oslo og Bergen filharmoniske orkestere, Kringkastingsorkesteret, Oslo Camerata, den norske operas orkester, nordnorsk opera- og symfoniorkester, Göteborgs symfoniker og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Fra 2010 til 2015 var hun fast ansatt i Stavanger symfoniorkester og arbeider i dag med base i Oslo. Hun har deltatt på de aller fleste sommermusikkskolene på Toppen, først som deltaker, siden som instruktør.

Andrea Moby Røreng – Fløyte

Andrea Moby Røreng er født og oppvokst i Mosjøen, og har gått mange år i Vefsn Kulturskole. Hun har en bachelorgrad i utøvende fløyte ved Norges Musikkhøgskole hos professor Tom Ottar Andreassen og begynner til høsten på master. Hun har vært med på både Unge Talenter Bjergsted og NTNU, samt piccoloist på Ung Filharmoni i 2018 og 2019. I 2019 og 2016 ble hun valgt til å være solist med Mosjøen Orkesterforening på Unge Solister fra Helgeland. Andrea har mottatt Drømmestipendet, Helgeland Sparebanks Kulturstipend og Fagbevegelsens Kulturpris. Og skal kommende år være en del av mentorprogrammet i Arktisk Filharmoni.

Milan Adamovic – Obo

Milan er født og oppvokst i Serbia men har bodd i Norge siden 2010. Han er utdannet ved Fakultet for musikk i Beograd of Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger med professorer Dragan Lazić, Kjersti Dahle og Erik Niord Larsen som obolærere. I årene etter studietiden fikk han bred erfaring som orkestermusiker og har vært engasjert som langtidsvikar av Stavanger Symfoniorkester, NorrlandsOperan og Det Norske Blåseensemble. Han har også spilt med Arktisk Filharmoni, MiN Ensemblet, Kringkastingsorkesteret, Esbjerg Ensemble, Arkhangelsk kammerorkester og på “Sound Ways“ nymusikk festivalen i Sankt Petersburg. Milan er solooboist i Sandnes Symfoniorkester og nylig ansatt som obolærer i Stavanger Kulturskole

Stine Nermo – Horn

Stine er født og oppvokst i Mosjøen. Hun har sin bachelor fra Griegakademiet hos Ilene Chanon og master fra Norges Musikkhøgskole hos Julius Pranevisius og Frøydis Ree Wekre. Hun har jobbet to år i Bergen Filharmoniske Orkester og et halvt år på Den nasjonale scene i tillegg til å være på flere vikarlister i Norge og Sverige.

Roar Minde Fagerli – Trompet

Roar er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Det Jyske Musikkonservatorium. Han jobber som freelance trompetist for flere ensembler. Blant annet Bergen Filharmoniske Orkester og Forsvarets Musikk

Cathrine Holmesland – Trombone

Cathrine er utdannet ved NTNU Institutt for Musikk og har vært aktiv i musikklivet i Trondheim under studietiden. Hun starter til høsten sin egen musikkskole MOTO i Vefsn Kommune.

Lars Notto Birkeland – Orgel

Lars er utdannet ved Norges musikkhøgskole der han studerte orgel med Harald Herresthal. Videre orgelstudier med Kåre Nordstoga (Oslo) og Guy Bovet (Sveits), i tillegg til mesterklasser med Marie-Claire Alain, Luigi Ferdinando Tagliavini, Rudolf Lutz m. fl. Han hadde debutkonsert i Oslo Domkirke i 1998 og er aktiv som konsertorganist, dirigent, akkompagnatør og kammermusiker. I 2011 ga han ut CD med Jehan Alains komplette orgelverker. Han har flere ganger vært solist med Oslo-Filharmonien, bl.a. i Poulencs orgelkonsert. Han var tidligere ansatt ved Den Norske Opera som kormester og repetitør, og som kantor i Fagerborg kirke. Nå er han kantor i Akershus slottskirke og underviser ved Norges musikkhøgskole og på Barratt Due musikkinstitutt.

Øivind Mikalsen – Orgel  

Øivind er født i Fredrikstad 1968. Han har sin kirkemusikkutdannelse fra Norges Musikkhøgskole 1990-1994 hvor han hadde Kåre Norstoga som hovedlærer i orgelspill. To år senere fullførte han hovedfag i korledelse under Stefan Sköld. Ved samme studiested hadde han også undervisning i orkesterdireksjon med Per Sigmund Torp og Simon Strattfield. Parallellt med hovedfagstudiene reiste Mikalsen til Stockholm for private studier med Anders Öhrwall. Øivind har virket som kirkemusiker både i Oslo, Vestfold og Nordland. Han har ledet kor som Kammerkoret Canticum, Oslo Chorale Selskap, Tjølling sangforening, Helgeland Kammerkor og nå Dolstad kammerkor. Mikalsen er siden 2004 kantor i Dolstad kirke i Mosjøen og dirigent for Mosjøen Orkesterforening. Virksomheten leder til en rekke konserter som dirigent og utøvende musiker på orgel, klaver eller cembalo. Som kammermusiker etablerte han Trio Gioja, og samarbeider ofte med musikere fra Vefsnensemblet.

Daniel Noll – Harpe

Daniel Noll studerer for tiden med Prof. Françoise Friedrich ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt. Før det var han elev hos Nora Koch i Dresden, først ved Sächsischen Landesgymnasium für Musik, og deretter på Hochschule für Musik “Carl Maria von Weber”. Sin første undervisning fikk Daniel hos Josiane Straub-Acoulon i Bonn. Daniel Noll har allerede vunnet tallrike nasjonale og internasjonale konkurranser. Siden starten av studiene har han regelmessig vikariert i blant andre Dresdner Philharmonie. Han har mottatt stipender fra Hans- und Eugenia- Jütting Stiftung i Stendal, og gjennom mesterkurs har han fått undervisning av blant andre Germaine Lorenzini, Sivan Magen, Elizabeth Fontan-Binoche og Willy Postma.

Trond Wika – Fiolin og Musikkfaglig ansvarlig
Trond har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole med videre studieopphold i USA, Frankrike og Serbia. Distriktsmusiker og pedagog ved Vefsn kulturskole og Musiklinja ved Mosjøen videregående skole. Har bred erfaring som musiker, og er en spesielt dyktig pedagog for barn og ungdom. Leder for Helgeland Sinfonietta og konsertmester for Mosjøen Orkesterforening. Spørsmål om det musikkfaglige innholdet i kurset: trond@wika.no