Instruktører

Nicholas Carthy DIRIGENT. Nicholas Carthy tilhører eliten blant Europas dirigenter og dirigerer jevnlig ved ledende orkestre og operahus. Han er dessuten i kraft av sin unike formidlingsevne en meget ettertraktet leder for ungdomsorkestre. Med Carthy som dirigent for Toppensymfonikere, har vår symfoniske satsing den best tenkelige oppfølging.

Johanna-Franziska Wika PIANO. Spesielt dyktig pianist og ettertraktet pedagog med utdanning fra Musikkhøgskolen i Leipzig og Liszt-akademiet i Budapest. Franziska har tidligere vært ansatt som landsdelsmusiker Nord-Norge og lektor ved Nordnorsk Musikkonservatorium. Hun er nå distriktsmusiker og klaverlærer i Vefsn kulturskole og musikklinjen ved Mosjøen videregående skole.

Sergej Osadchuk
PIANO. Sergej er utdannet hos Pavel Messner ved Moskva Musikkonservatorium. Han har spilt med blant andre Moskva filharmoniske orkester, Moskva Radioorkester, Jonkjøping symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø symfoniorkester, Oslo Kamerata. Osadchuk gjør konserter og mesterklasser i Norge, Russland, Sverige, Finland, Tyskland, Italia og Storbritannia, og har medvirket på en rekke plateutgivelser. Han er professor ved musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø.

Liv Andrea Hauge
PIANO. Liv Andrea Hauge studerer for tiden jazzpiano ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun spiller piano og skriver låter for flere band, blant annet Lady Bird Orchestra og Kongle Trio. På siden av studiene har hun denne våren vært ansatt som pianist på Oslo Nye Teater, og vært artist-in-residence på jazzfestivalen Elijazzen. Hun gleder seg veldig til å undervise i improvisasjon på Toppen Sommermusikkskole, og husker da hun selv var deltaker og uka på Toppen var årets høydepunkt.

Terje Moe Hansen
FIOLIN. Terje har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og viderutdannelse og privatstudier i København og London. Han hadde sin solistdebut i Universitetets aula i Oslo i 1984. Som fiolinist har han turnert i Europa, USA og Asia. Han er den første som har virket som permanent professor i Norge, Sverige og Danmark samtidig. Hans pedagogiske resultater har vakt internasjonal oppsikt. Han står bak mer enn 30 profesjonelle orkestermusikere og internasjonale prisvinnere. Flere har besatt ledende stillinger i orkestre som Stockholm-filharmonien, Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Den Norske Opera, Det Danske Kapel og andre. Han har førsteprisvinnere i alle klasser i alle nasjonale musikkonkurranser for unge talenter. Han har som lærer vært representert med solister med alle norske profesjonelle orkestre. Han er utnevnt som kunstnerisk leder for en av Asias fremste musikkfestivaler, Extensya Festival.

Alex Robson
FIOLIN. Norsk fiolinist med omfattende virksom som solist og kammermusiker. Studier ved NTNU Musikkonservatoriet i Trondheim og Royal College of Music i London. Han har hatt fremtredende posisjoner i flere orkestre, som Tronheimsolistene, Bergen Filharmoniske Orkester, Gøteborg Symfoniorkester m.fl. Etablert som fast medlem av Engegårdkvartetten.

Siril Aufles Valberg
PIANO. Siril er født og oppvokst i Mosjøen. Hun tok sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole med Jorunn Marie Brattli og mastergrad ved samme sted med Håvard Gimse og Jens Harald Bratlie som sine lærere. Hun er en svært aktiv solist og kammermusiker og spiller ofte konserter.

Tor Alvin Wika
FIOLIN. Tor Alvin er for tiden student ved Norges Musikkhøgskole med prof. Terje Moe Hansen som lærer. Han har tidligere studert ved NTNU Institutt for musikk, hos prof. Marianne Thorsen. Aktiv som kammermusiker og spiller jevnlig i flere ulike orkestre på og rundt høyskolen. Tor Alvin har også ved flere anledninger stått frem som solist med orkester, blant annet Mendelssohns fiolinkonsert i E-moll med Mosjøen Orkesterforening.

Marit Laugen
FIOLIN. Marit er utdannet ved Institutt for musikk ved NTNU. Marit har hatt lengre engasjementer i Bergen filharmoniske orkester, Norrlandsoperan i Umeå og Trondheim symfoniorkester. Hun har spilt i Trondheimsolistene siden 1998, og har deltatt på turneer og plateinnspillinger med bl.a Anne Sophie Mutter og Herborg Kråkevik. Våren 2009 har Marit ferdigstilt pedagogikkstudier og avsluttet en utøvende mastergrad hvor eksamen besto av å spille Prokofiev fiolinkonsert nr 2 med Trondheim symfoniorkester.

Gunnhild Oddbjørnsdatter Nordahl BRATSJ.  Født i Mo i Rana. Har fullført utøvende bachelor og mastergrad fra Norges musikkhøgskole. Gunnhild har siden studietiden vikariert i Oslo filharmoniske orkester, Bergen filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Oslo Camerata, den norske operas orkester, nordnorsk opera- og symfoniorkester, Göteborgs symfoniker og flere andre. Fra 2010 til 2015 var hun fast ansatt i Stavanger symfoniorkester. Siden høsten 2015 har hun tatt fatt på en frilanskarriere med base i Oslo. Høsten 2017 skal Gunnhild vikariere i Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.
Hun har deltatt på de aller fleste sommermusikkskolene på Toppen, først som deltaker, siden som instruktør.

Lars Marius Hølås
BRATSJ. Lars Marius Hølås (f.1990) er født og oppvokst i Trondheim by. Han har en mastergrad i utøvende musikk med bratsj som hovedinstrument ved NTNU institutt for musikk. Han har også praktisk-pedagogisk utdanning v/NTNU. Han startet som fiolinist ved Trondheim Kommunale Kulturskole som 5 åring, og det tok nesten et tiår før han bestemte seg for å spille bratsj. I tiden etter utdanningen har han blant annet hatt et årsvikariat som tutti-bratsjist i Trondheim Symfoniorkester. Ellers er han en aktiv frilansmusiker med bl.a. TrondheimSolistene hvor han vært på turnè i Tyskland, India, Palestina og England for å trekke frem noen. Viktigst av alt er stryketrioen Trio no Treble hvor han er Kunstnerisk Leder. I tillegg til hans utøvende virke er Lars Marius engasjert dirigent for Heimdal skoleorkester.

Eivind Rossbach Heier
CELLO. Eivind Rossbach Heier er cellist og spiller i stryketrioen Trio no Treble. Han er mye brukt i TrondheimSolistene og som vikar i Trondheim Symfoniorkester. Han har sin Bachelor og Mastergrad fra NTNU Institutt for musikk, med utvekslingsår ved Hochschule für musik und theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig, og Högskolan för scen och musik i Göteborg. Før tiden i TrondheimSolistene, spilte han i Juniorsolistene, og var blant annet solist med dem på turné til Serbia. Eivind var også mange år på Ungdomssymfonikerne, hvor han var solocellist i flere år. Han har vært flere ganger vært vikar ved kulturskolen i Trondheim. I tillegg til Trio no treble, så spiller Eivind i strykekvartetten KvartalKvartetten. De har blant annet vært på turné sammen med dirigent Torodd Wigum i Nepal, og drevet med undervisning og orkesterlæring av barn og ungdom i Kathmandu. Eivind var selv deltaker på Toppenkurset i 2006 og 2007, og det var aller første gang han spilte i et symfoniorkester.

Jostein Bolås Brødreskift
KONTRABASS. Jostein Bolås Brødreskift er bassist og spiller i trioen Trio no Treble. I tillegg til å spille i Trio no Treble jobber han i Operaens Sinfonietta i Operaen i Kristiansund og er frilans bassist. Han har orkestererfaring fra bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og flere års deltagelse på orkesterkurset Ungdomssymfonikerne. Jostein avla sin mastereksamen som solist med Trondheim symfoniorkester og han har vært solist med Kristiansund symfoniorkester. Han har sin bachelor- og mastergrad fra NTNU, institutt for musikk i Trondheim med utvekslingsår ved Hochschule für Musik i Basel i Sveits.

Andrea Moby Røreng
FLØYTE. Andrea Moby Røreng er født og oppvokst i Mosjøen, og har gått mange år i Vefsn Kulturskole. Hun er på sitt andre år på bachelorutdanningen ved Norges Musikkhøgskole hos professor Tom Ottar Andreassen. Mens hun gikk på musikklinja var hun tatt opp på Unge Talenter Bjergsted i Stavanger hos professor Vidar Austvik, og på Unge Talenter ved NTNU hos Ina Cecilie Olufsen. Andrea har vært piccoloist på Ung Filharmoni, samarbeid med Oslo Filharmoniske orkester i 2018 og 2019. I 2019 og 2016 ble hun valgt til å være solist med Mosjøen Orkesterforening på Unge Solister fra Helgeland. Andrea har mottatt Drømmestipendet, Helgeland Sparebanks Kulturstipend og Fagbevegelsens Kulturpris.

Marianne Svenning
OBO. Marianne er født og oppvokst i Harstad og hadde Ingeborg Sortvik som lærer der. Bor for tiden i Oslo hvor hun jobber som frilans-oboist. Hun tok bachelorgrad hos Erik Niord Larsen og Matz Pettersen ved Norges musikkhøgskole, og fortsatte med mastergrad hos Erik Niord Larsen og Pavel Sokolov samme sted. Hadde under studiene praktikantplass i Kringkastingsorkesteret og har siden fullførte studier i 2014 hatt lengre vikariater i Det Norske Blåseensemble og Oslo Filharmonien.

Stine Nermo
HORN. Stine er født og oppvokst i Mosjøen. Hun har sin bachelor fra Griegakademiet hos Ilene Chanon og master fra Norges Musikkhøgskole hos Julius Pranevisius og Frøydis Ree Wekre. Hun har jobbet to år i Bergen Filharmoniske Orkester og et halvt år på Den nasjonale scene i tillegg til å være på flere vikarlister i Norge og Sverige.

Lars Notto Birkeland ORGEL. Lars er utdannet ved Norges musikkhøgskole der han studerte orgel med Harald Herresthal. Videre orgelstudier med Kåre Nordstoga (Oslo) og Guy Bovet (Sveits), i tillegg til mesterklasser med Marie-Claire Alain, Luigi Ferdinando Tagliavini, Rudolf Lutz m. fl. Han hadde debutkonsert i Oslo Domkirke i 1998 og er aktiv som konsertorganist, dirigent, akkompagnatør og kammermusiker. I 2011 ga han ut CD med Jehan Alains komplette orgelverker. Han har flere ganger vært solist med Oslo-Filharmonien, bl.a. i Poulencs orgelkonsert. Han var tidligere ansatt ved Den Norske Opera som kormester og repetitør, og som kantor i Fagerborg kirke. Nå er han kantor i Akershus slottskirke og underviser ved Norges musikkhøgskole og på Barratt Due musikkinstitutt.

Øivind Mikalsen ORGEL. Øivind er født i Fredrikstad 1968. Han har sin kirkemusikkutdannelse fra Norges Musikkhøgskole 1990-1994 hvor han hadde Kåre Norstoga som hovedlærer i orgelspill. To år senere fullførte han hovedfag i korledelse under Stefan Sköld. Ved samme studiested hadde han også undervisning i orkesterdireksjon med Per Sigmund Torp og Simon Strattfield. Parallellt med hovedfagstudiene reiste Mikalsen til Stockholm for private studier med Anders Öhrwall. Øivind har virket som kirkemusiker både i Oslo, Vestfold og Nordland. Han har ledet kor som Kammerkoret Canticum, Oslo Chorale Selskap, Tjølling sangforening, Helgeland Kammerkor og nå Dolstad kammerkor. Mikalsen er siden 2004 kantor i Dolstad kirke i Mosjøen og dirigent for Mosjøen Orkesterforening. Virksomheten leder til en rekke konserter som dirigent og utøvende musiker på orgel, klaver eller cembalo. Som kammermusiker etablerte han Trio Gioja, og samarbeider ofte med musikere fra Vefsnensemblet.

Daniel Noll. HARPE. Daniel Noll studerer for tiden med Prof. Françoise Friedrich ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt. Før det var han elev hos Nora Koch i Dresden, først ved Sächsischen Landesgymnasium für Musik, og deretter på Hochschule für Musik “Carl Maria von Weber”. Sin første undervisning fikk Daniel hos Josiane Straub-Acoulon i Bonn. Daniel Noll har allerede vunnet tallrike nasjonale og internasjonale konkurranser. Siden starten av studiene har han regelmessig vikariert i blant andre Dresdner Philharmonie. Han har mottatt stipender fra Hans- und Eugenia- Jütting Stiftung i Stendal, og gjennom mesterkurs har han fått undervisning av blant andre Germaine Lorenzini, Sivan Magen, Elizabeth Fontan-Binoche og Willy Postma.

Kristoffer Almås SLAGVERK.  Kristoffer er iferd med å fullføre mastergradsstudiene ved Norges Musikkhøgskole hvor han tok bacheloreksamen våren 2016. Han er stipendiat i Oslo Filmharmoniske Orkester og har tidligere vært praktikant i Stavanger Symfoniorkester. Med duoen PERCelleh har Kristoffer gjort seg sterkt bemerket.  I 2015 vant de 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap og fikk, som en del av premien, solistoppdrag med Toppensymfonikerne under ledelse av Nicholas Carthy. PERCelleh er tatt opp i Crescendo som er et norsk-internasjonalt mentorprogram for unge talenter innen klassisk musikk. Senest var de aktuelle med konserter under Festspillene i Bergen.

Trond Wika
MUSIKKFAGLIG ANSVAR OG INSTRUKTØR PÅ FIOLIN. Trond har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole med videre studieopphold i USA, Frankrike og Serbia. Distriktsmusiker og pedagog ved Vefsn kulturskole og Musiklinja ved Mosjøen videregående skole. Har bred erfaring som musiker, og er en spesielt dyktig pedagog for barn og ungdom. Leder for Helgeland Sinfonietta og konsertmester for Mosjøen Orkesterforening. Spørsmål om det musikkfaglige innholdet i kurset: trond[krøllalfa]wika.no