Festspillene Helgeland 2022

Vi ser fram mot Festspillene Helgeland, 02. til 09. juli 2022, i Mosjøen og på Helgeland, kanskje Norges vakreste, varierte og mest spennende region!

Velkommen til Festspillene Helgeland 2022, en av Nord-Norges største og flotteste festivaler. 

Som tematikk har vi i år valgt oss nettopp «Bevegelse», og innenfor dette vil vi leke oss med arrangementer og utstillinger som får tankene til å vandre, dansefoten til å rykke, og følelsene til å løpe løpsk. Etter to år med hjemmekontor, reiserestriksjoner og danseforbud, er vi lei av å sitte stille. Gjennom åtte dager, 2.–9. juli, settes byen på hodet. Festivalen fyller Sjøgata og Mosjøen sentrum med masse liv og aktivitet både på dagtid og kveldstid. 

Festivalprogrammet består av over 100 arrangementer og 30 utstillinger. Det blir byfest, sommermusikkskole, kunstmesse, elleville konserter, grensesprengende utstillinger og Barnas Festspill. Noe for alle aldre og for enhver smak. Festspillene Helgeland er en festival som inspirerer både fastboende, utflyttere og potensielle innflyttere. Vi løfter fram det beste Helgeland har å by på av kunst og kultur, og knytter verden og Helgeland sammen. 

Festspillene Helgeland er en festival hvor kunstnerne og utøverne har frie tøyler og hvor du som besøkende er i fokus. I år har vi plukket fram noe av det beste fra kunst- og kulturscenen på Helgeland, som vi nærmest ikke kan vente med å presentere. I tillegg kommer spennende og makeløse kunstnere fra hele landet og fra rundt om i Europa. Sammen med våre partnere i Toppenkurset, Byfesten og Galleria Kunstfestival byr vi på åtte dager med varierte og unike opplevelser, i Mosjøen, og på hele Helgeland. 

På Festspillene Helgeland vil man bli inspirert, utfordret og provosert – på alle mulige måter bli beveget av det man får oppleve. 

Legg inn en kommentar