Velkommen til Toppenkurset 2021!

Vi i Vefsn Unge Strykere er stolte av å for 21. gang kunne invitere barn og unge musikere fra hele Norge, og forhåpentligvis hele verden, til å komme på sommermusikkskole på Toppen folkehøgskole i Mosjøen. Årets sommerkurs arrangeres i begynnelsen av juli, med offisiell kursstart mandag 5. juli og avslutning søndag 11. juli. Enkelte kurstilbud vil ha annen startdato og varighet. 

Temaet for Festspillene Helgeland 2021, som arrangeres i samarbeid med Toppenkurset, er «Tid»; et tema som åpner for en sammensetning av mange spennende kunstneriske og musikalske program. 

EU har besluttet å avskaffe sommertid, noe som betyr at også vi i Norge snart går inn i evig vintertid. Men la oss håpe at dette ikke betyr evig vintertid slik som Fimbulvinteren er beskrevet i den yngre Edda. I alle fall er dette inspirasjonen til bestillingsverket av Raymond Enoksen som skal urfremføres på åpningskonserten av festivalen. Det vil bli gitt tilbud til enkelte av de eldste kursdeltakerne om å delta i denne produksjonen og få muligheten til å erfare det å spille side om side med profesjonelle musikere. Innøvingen til produksjonen vil skje i forkant av ordinær kursstart.

Endelig program for Toppensymfonikerne er under utvikling. Hovedverket vil bli Tsjaikovskijs symfoni nr 1, også kalt «Vinterdrømmer». Som solist er vi i år så heldige å ha Daniel Noll, en ung harpist fra Tyskland, som vil være solist i Saint-Säens sin «Morceau de Concert» sammen med orkesteret. 

For juniorene blir det som alltid mye artig å se frem til under årets Toppenkurs. Vi kommer til å legge opp et spennende program med musikk som barna kjenner godt fra før og noen nye melodier som vi er sikre at de vil huske lenge etter kurset er over. Deltakerne skal opptre på «Barnas festspill» i løpet av uka og avslutter kurset med sin helt egen konsert i Mosjøen kulturhus. I tillegg til de musikalske aktivitetene vil det bli mye tid til å leke og ha det gøy også utenfor øvelsene.

For organister og pianister er det mye spennende å glede seg til, med både enkeltundervisning og mange samspillsmuligheter. På konsertene Steinway Pianorama og Orgel i samspill står henholdsvis pianist- og organistdeltakerne i fokus, og får utfolde seg på fantastiske instrumenter. Deltakerne kan også glede seg til spennende konserter med instruktørene Nicholas Carthy og Siril Valberg. For organister lyser vi også ut konkurranse om å være solist i Rheinbergers orgelkonsert. 

Kammermusikk har de siste årene vært et satsningsområde for Toppenkurset. Vi har flere residensensembler, som i tillegg til å spille egne konserter under festivalen, er med på å instruere og undervise deltakerne under kurset. Om man ønsker kan melde seg på med egne etablerte ensembler innen kursstart eller bli satt sammen i kammergrupper eller -orkestre på kurset. Det blir også flere spennende workshops, der i blant i folkemusikk, dirigering, mesterklasser med nasjonalt ledende instrumentalpedagoger, og mye mer å se frem til.

Følg med på våre nettsider for mer informasjon. Søknadsfristen er 1. april, og vi ser fram til å motta påmeldinger fra hele Norge og hele verden. 

Velkommen til musikalsk høydetrening på Toppen!

Legg inn en kommentar