Velkommen til Toppenkurset 2022!

Vi i Vefsn Unge Strykere er stolte av å for 22. gang kunne invitere barn og unge musikere fra hele Norge, og forhåpentligvis hele verden, til å komme på sommermusikkskole på Toppen folkehøgskole i Mosjøen. Årets sommerkurs arrangeres i begynnelsen av juli, med offisiell kursstart mandag 3. juli og avslutning søndag 9. juli.

Vi ønsker velkommen til Toppenkurset 2022, mellom 3. og 9. juli, i Mosjøen, Nordland!

Sommermusikkskolen er blant landets største, og man velge mellom symfoniorkester, ungdomsorkester, juniororkester, pianoklasse og orgelklasse. Som deltaker kan man fordype seg i både symfonisk musikk, kammermusikk, folkemusikk, samtidsmusikk og mye mer. Kurset er en del av Festspillene Helgeland, og hver dag kan man både høre på fantastiske konserter, og selv stå på scenen foran et lydhørt og interessert publikum. Sammen med over hundre andre deltakere, vil du få den ultimate musikalske høydetreningen på Toppenkurset i Mosjøen.

Hovedkurset varer fra søndag 3. juli til søndag 9. juli. Noen delkurs har annen start og varighet. Vi tar høyde for at vi både kan arrangere kurs med stor internasjonal deltakelse hvis koronapandemien avtar og bare for norske hvis reiserestriksjonene fortsetter. Uansett skal vi arrangere et flott sommerkurs slik vi har gjort i over 20 år.

Temaet for Festspillene Helgeland 2022, som arrangeres i samarbeid med Toppenkurset, er «Bevegelse»; et tema som åpner for en sammensetning av mange spennende kunstneriske og musikalske program. 

Toppensymfonikerne går løs på det største prosjektet noensinne, når de setter «Planetene» av Gustav Holst på programmet. Aldri før har et så stort orkester stått på scenen i Mosjøen kulturhus, som det vil gjøre lørdag 9. juli kl 18:00. Deltakerne i orkesteret kommer igjen fra en rekke utland, og i år har Toppenkurset deltakere fra USA, Sverige, Danmark, Tyskland, Serbia, i tillegg til fra hele Norge. 

«Planetene» ble framført for første gang i 1918. Det ble skrevet under første verdenskrig, og er sterkt influert av scenene som utspilte seg i Europa på den tiden. I verket tar orkesteret oss med på en reise gjennom hele vårt solsystem. Orkestersuiten er atmosfærisk og full av slående orkestereffekter som filmmusikk uten film.

For juniorene blir det som alltid mye artig å se frem til under årets Toppenkurs. Vi kommer til å legge opp et spennende program med musikk som barna kjenner godt fra før og noen nye melodier som vi er sikre at de vil huske lenge etter kurset er over. Deltakerne skal opptre på «Barnas festspill» i løpet av uka og avslutter kurset med sin helt egen konsert i Mosjøen kulturhus. I tillegg til de musikalske aktivitetene vil det bli mye tid til å leke og ha det gøy også utenfor øvelsene.

For organister og pianister er det mye spennende å glede seg til, med både enkeltundervisning og mange samspillsmuligheter. På konsertene Steinway Pianorama og Orgel i samspill står henholdsvis pianist- og organistdeltakerne i fokus, og får utfolde seg på fantastiske instrumenter.

Kammermusikk har de siste årene vært et satsningsområde for Toppenkurset. Vi har flere residensensembler, som i tillegg til å spille egne konserter under festivalen, er med på å instruere og undervise deltakerne under kurset. Om man ønsker kan melde seg på med egne etablerte ensembler innen kursstart eller bli satt sammen i kammergrupper eller -orkestre på kurset. Det blir også flere spennende workshops, der i blant i folkemusikk, dirigering, mesterklasser med nasjonalt ledende instrumentalpedagoger, og mye mer å se frem til.

Følg med på våre nettsider for mer informasjon. Søknadsfristen er 1. april, og vi ser fram til å motta påmeldinger fra hele Norge og hele verden. 

Velkommen til musikalsk høydetrening på Toppen!

Legg inn en kommentar