Når musikerne inntar byen

Mye skjer den uken musikerne inntar byen. Musikalsk utvikling og framføring står i fokus. Og ikke minst sosiale relasjoner. Det er en travel uke, men det er så gøy at man har ikke tid til å tenke over om man er sliten.

Orgelkurset ble arrangert for første gang i fjor, og i år var det 7 unge organister som deltar. De øvde sammen med sine lærere Bjørn Vidar Ulvedalen, Øivind Mikalsen og Mila Thoors rundt i byen der det er orgel. De hadde konsert i kirken flere ganger og deltok også på en gudstjeneste. Folkemusikk er tradisjon på Toppenkurset, de russiske deltakerne spiller folkemusikk sammen med andre deltakere som har lyst. På torsdag, etter konserten i kirken, var hele gjengen på Bygdetunet, spiste pølser, hørte på folkemusikk, og noen danset litt.

På fredag fylte musikerne byen med musikk. På formiddagen var små grupper i byen og spilte for folk, blant annet på Gilles og på kjøpesenteret. De spilte også på åpningen av Galleria 2015, urframføring på Øyvind Berg sitt nye verk, Formal Derivatives no. 2, skrevet spesielt til åpningen.

Legg inn en kommentar