Kristin om hvorfor DU må melde deg på

Noen vender tilbake til Toppenkurset år etter år, selv om det innebærer tre flyreiser én vei med turbulens inkludert i prisen. Kristin Hofseth er en av de, og har vært fast i trompetrekka siden 2014. Hun har meldt seg på i år også, og vi lurte på hva som fører henne til Mosjøen.

– Kristin, dette blir ditt fjerde år på Toppenkurset. Hva er det som får deg til å komme tilbake igjen og igjen?

– Toppenkurset har gitt meg muligheten til å spille i et stort symfoniorkester, noe jeg ikke kan til vanlig siden det ikke er et tilbud for dette i Finnmark. Som trompetist er utfordringene veldig annerledes i et orkester enn i andre besetninger som korps og storband, og dette synes jeg er veldig spennende. I tillegg til det musikalske møter man mange flotte folk både fra andre deler av Norge og fra andre land.

– På tre år har du sikkert fått mange gode minner, men hva er da ditt største Toppenminne?

– Før mitt første Toppenkurs hadde jeg aldri spilt i et symfoniorkester, så det var noe spesielt med første gangen jeg hørte klangen fra et helt orkester på så nært hold. En annen klang jeg fikk høre for første gang var mine første toner på diverse strykeinstrumenter, noe som holder å høre én gang…

– Haha, det skulle man tatt opptak av! Hva kan du si at man opplever i løpet av ei uke på sommerkurs i Mosjøen?

– I løpet av kurset blir man kjent med mange nye, man får prøvd ut språkkunnskapene sine. Her kan samtalene gå både på norsk, engelsk og serbisk. I tillegg får man hørt og spilt mye flott musikk. Ikke minst får man oppleve utfordringen å holde seg våken under øvelser og konserter selv med (litt) for lite søvn over flere dager.

– Allerede er det kommet mange påmeldinger. Hva vil du si til de som ennå ikke har meldt seg på?

– Til de som ikke har meldt seg på enda vil jeg bare si at Toppenkurset er et flott sted for nye utfordringer og nye bekjentskap. Det er virkelig et tilbud verdt å prøve!

Klar tale fra Kristin her altså. Vil du møte Kristin og mange andre fantastiske deltakere, er det bare å klikke seg inn på påmeldingsskjemaet, og begynne å planlegge reisen!

Legg inn en kommentar