Musikk uten grenser

Tredje juli ankommer igjen over hundre unge musikere Toppen! Er du en av de?

Vi håper i alle fall det. Øverst på programmet står i år selveste Dvoraks niende symfoni. “Fra den nye verden” er den kalt, og skildrer Dvoraks inntrykk fra et møte med en fantastisk og ny del av kloden. Og å være med på å binde sammen verden er en av Toppenkursets visjoner. Kriger, fremmedfrykt og stengte grenser preger oss mer og mer. På Toppen fins ingen av disse kunstige grensene, og deltakere fra alle verdenshjørner skal få oppleve samspill og samhold.

For de aller yngste strykerne er det Dyrenes Karneval av Saint-Saëns som våre dyktige instruktører skal lære bort. For de som er på nivå mellom juniororkester og symfoniorkester blir det satt opp eget ungdomskammerorkester, med fantastiske Våren fra Årstidene av Vivaldi og Preludeum fra Holbergsuiten av Grieg på notestativet.

Sitter du på pianokrakken, men synes du for sjeldent får spilt med andre? Da må du melde deg på pianokurset. I tillegg til å få undervisning med fantastiske pianister og instruktører, spille mange konserter og kammermusikk, blir det både firhendig, sekshendig og åttehendig!
Og vil du kjenne trykket av det største instrumentet, må du sjekke ut orgelkurset. Her blir det også samspill, mulighet for å spille med kammerorkester og mange konsertmuligheter.

Kammermusikk er kanskje der de mest intense musikalske opplevelsene oppstår, og dette blir det mye av i årets Toppenkurs. Engegårdkvartetten kommer, og vil både opptre og undervise. Det blir helt enestående! Meld deg på som allerede etablert ensemble, eller form ensembler på Toppen.
Husk å forbered solorepertoar, for det blir mye tid til enkeltundervisning og mesterklasser. På messing, treblås og slagverk har vi fremragende instruktører fra inn- og utland. Terje Moe Hansen kommer, Sergej Osadchuk kommer, Nicholas Carthy kommer og skal lede både symfoniorkesteret og dirigentklassen. Nevnte vi at hele Engegårdkvartetten kommer?

Meld deg på i dag, du kommer ikke til å angre på ei uke med musikalsk høydetrening på Toppen!

Legg inn en kommentar